Geen huid en haarproblemen meer met een anti kalk boiler

Huid en haarproblemen zijn verleden tijd met een anti kalk boiler.

Een elektrische boiler heeft de toekomst, dat zal voor niemand meer nieuw zijn.

Maar wist je dat er ook elektrische boilers bestaan met een zogenoemde anti- kalk functie? 

Een elektrische boiler met anti- kalk functie is de meest eenvoudige en goedkope oplossing in de strijd tegen (te) hard water.

Deze anti- kalk functie in de nieuwste elektrische boilers zorgt tevens voor het behoudt van je boiler. Het apparaat kan hierdoor zijn werk beter blijven doen omdat er geen kalk meer op de elementen terecht kan komen.

Zo bespaar je ook direct op de onderhoudskosten. Minder kalk betekent automatisch ook dat je veel minder zeep hoeft te gebruiken en al die toch al te dure cremes je ook achterwege kunt laten.

Zeepresten lossen in hard water niet goed op. Zeepresten slaan samen met mineralen uit het harde water neer. Zodoende zullen zeepresten je huid irriteren en je haar uitdroogen.

Een droge huid, eczeem of zelfs psoriasis kan het gevolg zijn en dat is natuurlijk nogal vervelend.

Het verschilt per provincie, maar over het algemeen kun je wel stellen dat iedereen wel te maken zal hebben met (te) hard water.

Met de tijd zal dit de beschermlaag van je huid aantasten, waardoor je meer vocht verliest en je huid droog en ruw aan kan gaan voelen.

Maar ook kranen, theepot, de badrand en de buizen in je afwasmachine hebben last van hard water.

Je kunt natuurlijk proberen contact op te nemen met het waterleidingbedrijf, maar de kans is groot dat deze instantie niet erg gevoelig is voor je motief dat je haar zo slecht zit en je huid zo enorm droog is geworden van het harde water wat er bij jou thuis uit de kraan komt. Dus zal je toch iets anders moeten proberen.

Een anti- kalk functie, hoe werkt dat dan? 

Dit soort boilers hebben een verwarmingselement(en) met een droge weerstand.  Dit wil zeggen dat de elementen niet direct in contact kunnen komen met het water in de boiler. De elementen kunnen hierdoor dus ook niet aangetast worden door het kalk wat zich in het water bevind.

De elementen hoeven nu ook niet meer vervangen of schoongemaakt te worden! 

Neem bijvoorbeeld de nieuwste boiler van het bekende merk DAT Aparici Eficiente Plus.

Deze elektrische boilers hebben niet 1 grote, maar twee kleinere tanks, super slim, want dit zorgt ook voor minder warmte verlies en een verkorte opwarm tijd.

Plus… door dit systeem is er minder inmenging met het inkomende koude water. De DAT Eficiente boiler is super goed geïssoleerd waardoor de warmte super lang behouden blijft. De boilers zijn door deze snufjes ontzettend energiezuinig geworden, waardoor deze boilers een energielabel B hebben gekregen.