Ideale waterdruk met een drukreduceerventiel

Maar wat is dat nu weer? Een drukreduceerventiel? Het woord zegt het al, dit is een vernuftig kleinnood die de werkdruk terug brengt (reduceert) in de waterleidingen. 

Een gelijkmatige druk van maximaaal 3 bar in je leidingen is belangrijk. Zeker voor apparaten die aan-gesloten zijn op het waternet. Bijvoorbeeld kranen, wasmachines en elektrische boilers zijn gebaat bij een gelijkmatige werkdruk. 

De levensduur van deze producten gaat anders drastisch omlaag en ze kunnen er zelfs stuk van gaan!

Het komt nogal vaak voor dat de ingaande waterdruk op een locatie aan de hoge kant of zelfs veels te hoog is. De normale waterdruk in Nederland ligt rond de 2,5 á 3 bar. Jammergenoeg zijn er veel plekken waar de waterdruk niet constant is, of hoger dan 3 bar, zoals gezegd kan dit dus voor problemen zorgen.

Plaats je nu een drukreduceerventiel van 3 bar is dit eenvoudig en goedkoop opgelost.

Wanneer moet er zo’n drukreduceerventiel worden geplaatst?

Je kunt er in de regel vanuit dat de druk meestal gewoon goed geregeld is door de watermaatschappij. Maar er zijn uitzonderingen.

Hieronder vind je locaties waar vaak een te hoge waterdruk is:

• Flatgebouwen

• Boerderijen / vrijstaande landhuizen ver van de weg

• Campings

• Vakantieparken

• Bedrijfspanden

• Boten / Woonboten

Waar plaats je een drukreduceerventiel geplaatst worden en waar moet je rekening mee houden?

Een drukreregelaar kun je het beste vlak na de watermeter op de leiding plaatsen, of als deze niet zichtbaar is, daar waar het water binnenkomt. 

Door het drukreduceerventiel direct bij binnenkomst op de waterleiding te plaatsen hebben alle apparaten en kranen die op de waterleiding zijn aangesloten profijt van deze gereduceerde waterdruk. Stel het ventiel in op maximaal 3 bar, dan kan de waterdruk nooit meer te hoog uitvallen. 3 bar is een ideale waterdruk en meer dan voldoende om lekker te douchen en handen te wassen met een goede straal.

Drukreduceerventielen van het merk Watts zijn te verkrijgen in een 15 mm en 22 mm uitvoering en worden bij aankoop van een boiler zelfs met korting aangeboden.