2021. mooie subsidiekansen bij aanschaf van een warmtepomp boiler

Het jaar 2021 is begonnen met een aantal mooie subsidiekansen. Voor de elektrische boiler en elektrische cv-ketel zijn er geen landelijke subsidies beschikbaar. Maar… de gemeente Amsterdam stimuleert wel het gebruik van deze installaties door middel van een subsidie.

Zo is er in 2021 een nieuwe subsidie beschikbaar die naast isolatie en zonneboilers ook warmtepompen ondersteunt. Het totale subsidiebedrag hangt af van de hoeveelheid isolatie en vermogen van de warmtepomp die geplaatst wordt, maar komt neer op circa 20 procent van het aankoopbedrag. Deze subsidieregeling is vooral interessant voor woningeigenaren die energie willen besparen of van het aardgas af willen stappen. 

Om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie moet het gaan om een bestaande woning. Nieuwbouwprojecten komen niet in aanmerking voor deze regeling. Daarnaast is het belangrijk dat u ook eigenaar wordt en blijft van de installatie. De subsidie vraagt u aan nadat u deze heeft aangeschaft en geïnstalleerd. Na installatie heeft u 12 maanden de tijd de subsidie aan te vragen. Binnen 6 tot 8 weken na uw aanvraag wordt het bedrag op uw rekening gestort. Voor de warmtepompboilers van WesenAqua is het ook mogelijk om een subsidie aan te vragen. U voordeel komt dan al snel neer op 650 euro, toch al snel meer dan 30 procent van uw aankoopprijs!

Of u in aanmerking komt voor deze subsidie is afhankelijk per gebied, u kan dit opzoeken op de website van de gemeente. Samengevat kan u 500 euro subsidie krijgen wanneer u uw gasgestookte tapwaterinstallatie ombouwt naar een aardgasvrij alternatief, zoals de elektrische boiler. 

Boilers.nl werkt samen met Simpel Subsidie. Via de software Simpel Subsidie is het mogelijk geheel vrijblijvend subsidiekansen te checken.