Van gas cv naar elektrische cv.

Een Cv-ketel is in bijna elk huishouden het kloppend hart van het verwarmingssysteem en de meeste woningen maken nog gebruik van een Cv-ketel gestookt op aardgas. Daar moeten we natuurlijk langzamerhand wel een keertje van af. vandaar van gas cv naar elektrische cv.
Een Cv-ketel verbrandt aardgas en verwarmt hiermee het CV-water dat door de circulatiepomp naar de radiatoren en/of vloerverwarming wordt gepompt. Doormiddel van een thermostaat regel je de temperatuur in de woning. 

Maar overstappen op all electric en van het gas af wint aan populariteit en er is ook steeds meer keuze door het groeiende aanbod van elektrisch aangedreven apparatuur. 
Bovendien stijgt de gasprijs alleen maar terwijl de stroomprijzen juist zullen gaan dalen.

Een elektrische cv ketel is een perfecte oplossing voor het duurzaam verwarmen van je woning of bedrijfspand. Maar het is ook een bijzonder veilige manier van verwarmen en kan goed toegepast worden in combinatie met andere systemen.

Een CV-ketel op aardgas is aangesloten op een rookgasafvoerkanaal of schouw om de rookgassen af te kunnen voeren. Een elektrische CV-ketel werkt, zoals de naam al aangeeft volledig op elektriciteit en biedt zo de mogelijkheid om gasloos te wonen. Een elektrische CV-ketel is veel veiliger omdat deze geen koolmonoxide (CO) produceert, er geen rookgaskanaal nodig is en je geen lelijke pijpen op je dak hebt. Een e-ketel kan dus overal geplaatst worden. Zelfs in ruimtes waar geen ventilatie mogelijk is.

Kijk ook eens op onderstaande link om te berekenen wat voor jou de beste keuze is;

https://boilers.nl/categorie/dat-kop-elektrische-cv/

Omdat er geen verbranding plaatsvindt is er geen kans op koolmonoxide vergiftiging.

Hierdoor is er ook geen afvoer nodig naar buiten door het dak en/of muur.
Een elektrische cv is zo goed als onderhoudsvrij en goedkoper qua installatie dan een gasketel of een warmtepomp.

Elektrische cv ketels zijn stil, er is geen geluid van een ventilator zoals bij een gas cv-ketel, geen geluid van een compressor zoals bij een bodem warmtepomp en geen buitengeluid zoals je hebt bij een warmtepomp.
Betrouwbaar en zeer breed inzetbaar. Een elektrische cv ketel slijt niet of nauwelijks en raakt niet vervuild door verbranding van gas.

Met een elektrische ketel is het ook mogelijk water van 70°C maken. Dit is van belang voor de vele woningen waar radiatoren aanwezig zijn en geen ‘laag temperatuur systeem’ waarmee dit dan ook prima kan worden toegepast. Dit in tegenstelling tot een warmtepomp waarbij een ‘laag temperatuur systeem’ echt noodzakelijk is. In tegenstelling tot een grondwater warmtepomp is het niet nodig om gebruik te maken van dure bronnen die geboord moeten worden. En er is geen sprake van hinderlijk geluid zoals dat voorkomt bij de buitenunits van lucht/water- warmtepompen.

De voordelen van de elektrische CV op een rijtje:

  • Een elektrische cv is super stil in gebruik. Helemaal als je deze vergelijkt met een warmtepomp
  • Voordelig in aanschaf
  • Nagenoeg onderhoudsvrij
  • Geen rookgasafvoer nodig
  • Geen kans op CO2 vergiftiging
  • Ideaal in combinatie met een elektrische boiler of doorstromer
  • Je kunt je huidige radiatoren en/of vloerverwarming gewoon blijven gebruiken
  • De gasketel is in de meeste gevallen makkelijk om te wisselen voor een elektrische variant