Anti salderingsboilers

dat-arca-50-liter-solar-nl

Heb je zonnepanelen op je dak? Dan weet waarschijnlijk wel dat je vaak stroom ¨over¨ hebt. Tot nu toe kan je dat terugleveren aan het net. Maar dit gaat steeds lastiger worden, het bedrag wat je hiervoor terug krijgt wordt steeds minder en straks wordrt de salderingsregeling zelfs afgeschaft!  Hoe mooi zou het zijn als je deze stroom gewoon lekker zelf op kunt maken. Dus in plaats van terug leveren, kan je met een anti salderingsboiler de stroom gebruiken om je sanitaire water op te warmen!

“Overschot” aan opgewekte stroom van je zonnepanelen zelf gebruiken!

Een anti salderingsboiler is dé oplossing om dit “overschot” aan opgewekte stroom van je zonnepanelen voor jezelf te gebruiken! Dankzij de meegeleverde analoge schakelklok is de boiler heel makkelijk in te stellen. Zo heb je dus gratis warm water!

Met de schakelklok kan je de tijd instellen wanneer de boiler moet opwarmen. In de winter als er te weinig zon is, kan je hem evengoed gebruiken. Hij werkt namelijk op de normale 230 Vac met een normale stekker in het stopcontact.

Anti salderingboilers zien er uit als een reguliere elektrische boiler.

Alleen, deze boiler heeft een speciaal verwarmingselement van 800 Watt. De meeste gezinnen produceren rond de 800 Watt aan stroom teveel gedurende een dagdeel. In de zomer is deze elektrische boiler dus een handige energie en geld besparende oplossing.

Zijn anti salderingboilers makkelijk aan te sluiten ?

Een anti salderingsboiler is net zo makkelijk aan te sluiten als een reguliere boiler. Tevens kan de boiler bijvoorbeeld voor een gas CV ketel worden aangesloten. Dit noemt men hotfill. Het warme water van de boiler gaat dan de gas cv ketel in. Als het water warm genoeg is zal de gas ketel niet aanslaan en dus ook geen gas hoeven te verbruiken.

In de winter zal het water waarschijnlijk niet warm genoeg zijn en kan de gas cv ketel bijspringen.

Ook apart aansluiten zonder hotfill is eenvoudig. 50 liter of 80 liter warm water is in de meeste gevallen genoeg bij normaal gebruik. In de zomer gebruik je de teveel geproduceerde stroom en in de winter warmt hij op met de stroom van het net. Nu gas bijna net zo duur is als stroom is dit in veel gevallen een slimme keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *