Mijn elektrische boiler is kapot!

Een elektrische boiler die het jaren heeft gedaan en er opeens mee stopt. Hier hebben wij enkele antwoorden voor u die zullen zorgen dat u langer plezier heeft van u elektrische boiler.

Vervang anodes

Heeft u een elektrische boiler met een natte weerstand ( Verwarmingselementen komen direct in aanraking met het water). Dan zouden wij u sterk aanranden om om de 2 jaar even de anodes te controleren. Afhankelijk van de ingestelde temperatuur slijten de anodes. Als u bijvoorbeeld de elektrische boiler hoger dan 65 graden heeft staan zullen hoogst waarschijnlijk de anodes zijn versleten na 2 jaar. hoe lager de ingestelde temperatuur de langer de anodes mee kunnen, de maximaal ingestelde temperatuur is 65 graden ( nooit hoger). Vervang naast de anodes ook de afdichtrubbers, en maak het verwarmingselement dan ook meteen even schoon me een staalborstel.

Vervang de pcb

Als uw elektrische boiler nog wel verwarmt maar door loopt naar 80 graden dan zal de thermische zekering/beveiliging eruit schieten. Vanaf dat moment weet u dat de pcb aan vervang toe is. De pcb kunt u vinden aan de onderkant van de boiler. Deze kunt u eventueel zelf vervangen.

Binnenketel

Bij het niet vervangen van de anodes kan de binnenketel beschadigd raken. Deze binnenketel is gemaakt van glas emaillen. Vervang daarom op tijd de anodes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *