Van het gas af

Van het gas af

De overheid wil de CO2-uitstoot verminderen. Dat willen ze bereiken door over te gaan op duurzame energie. Het is de bedoeling dat 2030 zo’n 1,5 miljoen van de bestaande huizen in Nederland verduurzaamd zijn. In 2050 moet de complete gebouwde omgeving in ons land klimaatneutraal zijn. Dit houdt in dat je vanaf dat moment niet meer met aardgas kunt koken en verwarmen.

Als je weet wat je jaar verbruik van gas is heb je een indicatie wat de stroomkosten zullen zijn als je overstapt op een elektrische cv ketel. Uiteraard vervallen de vaste kosten en onderhoudskosten die je anders zou hebben met gas. Een gemiddeld huishouden zal zo’n 1500m3 gas per jaar verbruiken.

Je kunt voor het douchewater gebruik maken van een boiler maar ook van een doorstroom apparaat. Belangrijk is echter wel, dat je wel even goed moet kijken welk vermogen doorstromer je nodig hebt om een goede douchestraal te krijgen en nagaan of er ook voldoende stroom aanwezig is op locatie.

Het gebruik van een ECO douchekop is door zijn lage waterverbruik helemaal ideaal, bij zowel een boiler als een doorstromer.

Het onderhoud van een elektrische CV ketel is nagenoeg niks, aangezien het een gesloten systeem is en je hebt uiteraard geen rookgas afvoer meer nodig.

Welke elektrische cv ketel je moet kiezen, hangt af van het oppervlak, in tegenstelling tot een gasketel. 

Als je een bestaande situatie hebt en je huidige gasketel wilt vervangen, haal je de gasketel weg en daarvoor in de plaats kun je gewoon de elektrische cv ketel ophangen. Je moet wel de meegeleverde ventielen omwisselen i.v.m. de maximale werkdruk.

Je hebt dus weinig extra nodig. Uiteraard moet je in een nieuwe situatie wel de radiatoren e.d. aanschaffen.