Wat is een anode

Een anode dient ter bescherming van uw binnenketel.  De meeste moderne boilers hebben een metalen vat met daarin een emaille coating. 

Om deze coating te beschermen is er een anode geplaatst. De anode maakt de tank kathodisch waardoor corrosie geen kans krijgt.

Een anode offert zichzelf als het ware op en moet afhankelijk van de kwaliteit van het water iedere 2 jaar worden vervangen.

Wij adviseren dit ook echt te doen omdat een boiler zonder anode snel defect kan gaan en de garantie op uw boiler vervalt bij niet verwisselen anode.

Het systeem met de anode is ook populair in de scheepvaart. Meer informatie over de anode vind u in onderstaande link:

De anode is eenvoudig zelf te verwisselen. U hoeft slechts een aantal schroeven los te maken. Een eenvoudige uitleg in de vorm van een filmpje zit bij de anode.

Een normale elektrische boiler is gemaakt om aan te sluiten op het normale waternet en dus geschikt voor normaal kraanwater. In de regio’s met veel kalk kan het nodig zijn vaker dan om de 2 jaar uw boilervat, verwarmingselement en anode  te controleren. Let er ook op dat een anode zeer snel op kan lossen bij het gebruik van een waterontharder die werkt met zout en/of hars!

hier vind u hoe u een anode moet vervangen